Redt uw planten!

Geplaatst door

Kent u dit? Je hele huis is een vrolijke jungle, met verschillende kleuren groen die door elkaar heen lopen. In de hoeken hangen relaxte hangplantjes lekker te relaxen in de zon, op de planken staan mooie pannenkoekplanten, en je hebt wat varens op de grond. Vergeet ook het toilet niet, daar staan de succulent plantjes! En in huis lijkt u steeds vaker kleine fruitvliegjes te zien vliegen. U slaat ze soms weg, u let op het afval en koopt zelfs geen fruit meer, maar toch blijven die vervelende beestjes. En wat ziet u dan? Het zijn helemaal geen fruitvliegen, maar vervelende rouwvliegen die planten vernietigen! Voor u het weet zijn de planten besmet. Gelukkig kunt u er wat aan doen; namelijk aaltjes tegen rouwvliegen kopen. Je dient zo snel mogelijk de rouwvliegen te bestrijden, voor ze alle planten kapot knabbelen.

Wat zijn rouwvliegen?

Rouwvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die enorm veel lijken op de fruitvliegen. Ze zijn alleen als je van dichtbij kijkt iets langwerpiger van vorm, en ze wonen in je plantenbak. Ze graven zich in in de aarde, en knabbelen eronder de wortels van je dure mooie plantjes op. Daar leven ze van! Vervolgens leggen ze eitjes onder de potgrond die ook weer uitkomen. Zo heb je voor je het weet een plaag die van pot, naar pot afreist. De larven eten al heel snel van de wortels van je planten en zorgen zo dat hij beschadigd raakt en afsterft. Als hij eenmaal dood is, trekken ze verder naar de volgende.

Wat kan ik doen?

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar u kunt levende diertjes met levende diertjes bestrijden. Rouwvliegjes zijn namelijk een traktatie voor de roofmijt of de aaltjes. Dit zijn (even zo) kleine beestjes die u los laat in de plant, op de potgrond. De aaltjes laat je oplossen met wat water waarna die de grond intrekken waar ze de larven zullen aantreffen. Bij de roofmijten is geen water nodig. Hoewel dit waarschijnlijk een beetje intens klinkt, is het wel een 100% natuurlijk middel. Zo houdt de natuur zichzelf nou eenmaal in stand. Jij kan de natuur (en je planten) een handje helpen door nu zelf aaltjes toe te voegen aan de plant. Over de hoeveelheid hoeft u zich geen zorgen te maken; u kunt niet overdoseren. Hoe meer aaltjes, hoe sneller het werkt. Daarbij blijven de aaltjes wel vier weken lang in de potgrond leven, zo bent u er zeker van dat ze niet terugkomen.

Overtuigd? Redt uw planten nu en neem een kijkje op de site.

 

Geef een reactie