Bescherm je producten goed met opvulmateriaal!

Geplaatst door

Verkoop jij breekbare producten? Dan wil je natuurlijk wel dat deze heel blijven tijdens de verzending van de producten. Door middel van opvulmateriaal kun je voorkomen dat je producten tijdens de verzending breken. Wanneer je producten kapot aankomen op de bestemming heeft dat erg veel voordelen. Ten eerste is het voor de klant natuurlijk helemaal niet prettig als hun bestelde product kapot aankomt. Maar wanneer het product kapot aankomt bij de klant heeft dat niet alleen nadelen voor de klant. Het heeft namelijk ook nadelen voor je bedrijf. Wanneer er een product kapot aankomt bij een klant is de kans namelijk heel erg klein dat deze klant nog een keer wat bij jou gaat bestellen. Wanneer je de verpakking van je producten niet in orde hebt is de kans dus aanwezig dat je klanten gaat verliezen. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je klanten gaat verliezen omdat de producten onderweg kapot gaan. En dat is ook helemaal niet nodig omdat dit soort problemen dus heel makkelijk te voorkomen zijn. Namelijk door gewoon de verpakkingen en het opvulmateriaal op orde te hebben.

Verschillend materiaal

Wanneer je op zoek bent naar opvulmateriaal zijn er erg veel verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het welbekende bubbeltjes plastic. Dit materiaal wordt nog steeds heel erg veel gebruikt in verschillende pakketten. Maar naast het bubbeltjes plastic zou je dus ook kunnen kiezen voor heel erg veel andere materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuimfolie of aan rollen schuimfolie. Maar daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor houtwol of polyvlokken. Niet alle opvulling is gemaakt van hetzelfde materiaal . Daarom zijn er opvul materialen waar je wat meer voor betaald dan de andere. Je zult waarschijnlijk wat meer moeten betalen voor een noppenschuim verpakking dan voor een zak houtwol.

Welke opvulling is het best?

Welke opvulling het best is, is eigenlijk heel erg lastig te zeggen. Dat hangt namelijk heel erg af van wat je wilt gaan verzenden. Wanneer je bijvoorbeeld glaswerk gaat verzenden kan het slim zijn om het glaswerk eerst in te wikkelen met crêpe papier. Wanneer je dat hebt gedaan kan is het slim om de rest van de doos op te vullen met polyvlokken. Dan is de kans echt zeer klein dat de glazen onderweg beschadigd raken. Dus het is belangrijk om bij het uitkiezen van het opvulmateriaal rekening te houden met wat je gaat verzenden. Ondanks dat zijn alle materialen heel erg makkelijk te gebruiken. En een ander groot voordeel van de opvullingen is dat ze heel erg licht zijn. Ze maken het pakketje dus niet heel veel zwaarder. En dat kan wel handig zijn tijdens het vervoeren van de producten. 

Geef een reactie