Je bedrijfsafval hoeft geen probleem te zijn

Geplaatst door

Ieder bedrijf heeft afval. Of het nu gaat om de koffieprut uit de koffieautomaat of om afgereden banden. En daar zal een bedrijf toch vanaf moeten. Je kunt maar zoveel vuilniszakken binnen opslaan. Het is niet handig én het gaat ook nog eens stinken. Heb je een hoveniersbedrijf dan wil je niet dagelijks naar de vuilstort moeten rijden om het gesnoeide hout en takken af te voeren. Werk je in een garagebedrijf dan heb je te maken met gevaarlijk afval. Je ziet het, ieder bedrijf heeft weer ander bedrijfsafval. En al dat afval dient gescheiden te worden aangeleverd en afgevoerd. Dat valt nog niet mee als je dat zelf moet doen. Gelukkig zijn daar mensen voor!

Bedrijfsafval moet ook gescheiden worden aangeleverd

Thuis zijn we het al lang gewend. Restafval in de grijze container, GFT-afval in de groene, plastic verpakkingen en drankenkartons in de oranje bak en papier in een doosje voor aan de weg. Er zijn zelfs al gemeentes waar je nog een extra rolcontainer tot je beschikking hebt voor het afvoeren van oud papier en karton. Maar als bedrijf moet je het allemaal zelf oplossen. Je moet er zelf voor zorgen dat je bedrijfsafval op de juiste wijze wordt afgevoerd. Hiervoor heb je (dus) een bedrijfsafvalcontainer nodig die past bij jouw bedrijf.

Papiercontainer en archiefvernietiging

Veel verenigingen gaan graag bij bedrijventerreinen langs om het oud papier op te halen. In veel gemeenten levert dat een flink zakcentje op. Maar wil je dat? Wil je dat jouw oude papieren en archieven in een doosje aan de weg komen te staan? Als het antwoord hierop nee is, dan kun je maar beter zorgen voor een papiercontainer voor bij je bedrijf. Heb je veel gevoelige informatie op papier staan? Dan is het beter om je papieren te laten vernietigen. Je weet dan zeker dat ze niet gaan zwerven.

Heb je een bouwbedrijf?

Dan heb je vaak te maken met grote hoeveelheden puin en andere materialen. Door een puincontainer te laten plaatsen heb je hier geen omkijken meer naar. Voor gevaarlijk afval en zaken die niet in de puincontainer mogen (denk aan bielzen, dakbedekking en grind) kun je dan een extra container laten plaatsen. Zo heb je alles netjes aan kant en kun je veiliger door met je werk. Het regelen van welke container dan ook is snel gedaan. Je regelt deze zaken gewoon online. Zo heb je al binnen een paar dagen de container voor jouw bedrijfsafval staan.

Geef een reactie