Passende heftruck voor de magazijn

Geplaatst door

Passende heftruck voor de magazijn

In de transportsector is een heftruck van essentieel belang. Het maakt ons werk makkelijker om bijvoorbeeld pakketten en dozen te kunnen verplaatsen. Deze worden vooral ingezet in warenhuizen en magazijnen. Zo zijn er ook verschillende soorten trucks in de markt aanwezig. Dit komt door het feit dat de transportsector veel ontwikkelingen heeft meegemaakt. In deze artikel komen een aantal truck soorten naar voren.

Meeneemtruck

De meeneem heftruck heeft een aantal eigenschappen. De voornaamste voordeel is dat het zo compact is die je achterop een oplegger kunt bevestigen. Op plaats van bestemming hoef je dan alleen nog maar de truck los te koppelen, waarna je gemakkelijk de goederen kunt lossen. Deze hebben een laadvermogen van maximaal 2 ton. Een andere benaming voor de truck is “kooiaap”. De werking gaat als volgt, de meeneemtruck kan zijn vorken schuiven in de kokers die zich bevinden in de carrosserie van bijvoorbeeld een vrachtwagen. Zo blijft hij dus aan de vrachtwagen hangen en neemt het geen laadruimte in.

Mocht het zo zijn dat jouw magazijn veel smalle gangen bevat dan kan een smallegangentruck van pas komen. Deze trucks kunnen namelijk makkelijk manoeuvreren tussen deze smalle stellingen.

Vorktrucks

De vork heftruck is ideaal voor binnen- en buitengebruik. De modellen voor buitengebruik zien er wel net iets anders uit. De wielen en de aandrijving zijn iets groter, maar de rest is compleet hetzelfde. Binnen trucs worden overigens aangedreven door middel van accu en buiten trucs door middel van een dieselmotor. Deze truck kan door middel van de lepels een pallet of ander voorwerp makkelijk optillen en verplaatsen. Deze trucs worden het vaakst gebruikt in grote magazijnen of opslagplaatsen. Je kunt ze overigens ook vaak zien op industrie of havengebieden. Bij grotere vorktrucks zitten de bestuurders in een grote stalen kooi. Hierdoor wordt de bestuurder van de truck goed beschermd tegen vallende objecten. Deze trucks bevatten ook een vorkversteller, hiermee kan je pallets van verschillende groottes vervoeren. Bovendien kunnen deze trucks erg veel variëren in grootes. Dit zorgt ervoor dat ieder truck van dit model uniek is.

Ruwterrein

De ruwterrein heftruck kun je gemakkelijk herkennen aan de grote, grove banden. Deze banden lijken erg veel op de banden onder een tractor. Een aantal van deze modellen kunnen ook nog eens dubbele wielen bevatten, dit zorgt voor extra grip en stabiliteit. Dit is vooral handig bij gladde slipperige terreinen. Bovendien zorgen de grote banden voor extra grof profiel en tractie op ruig terrein. Ze kunnen ongeveer tot 4000 kilogram tillen.

Geef een reactie